رتبه بندی : اخذ رتبه بندی شرکت پیمانکاران و سایر شرکتها

رتبه بندی شرکت

با افزایش تعداد فارغ التحصیلان و نخبه های جوان کشور و تمایل جوانان برای کار و پیشرفت در جامعه، تعداد شرکت ها نیز هر روز بیشتر از قبل می شود و افراد و شرکت های دولتی و خصوصی که قصد همکاری با این شرکت ها را دارند نیاز به اطلاعات و امتیازاتی از این شرکت ها دارند تا بتوانند بهترین شرکت را از بین آن ها انتخاب کنند. در واقع برای این که شرکت ها تازه تاسیس شده بتوانند اعتماد مشتریان را جلب کنند، بعد از ثبت شرکت به دنبال دریاقت رتبه بندی می روند.

از این رو آیین نامه هایی از سمت هیئت وزیران و سازمان مدیریت و برنامه ریزی کشور به تصویب رسیده است که در آن ها به رتبه بندی شرکت ها پرداخته است. معیار رتبه بندی این شرکت ها توان مالی و علمی آن ها می باشد. در واقع صلاحیت این شرکت ها را در رتبه بندی آن ها توان اقتصادی و علمی پژوهش آن ها تعیین می کند. اما اینکه رتبه بندی چیست و چگونه این کار انجام می شود را می توانید در ادامه ی این مطلب مطالعه کنید، با ما باشید.

برنامه سالانه مدارس ابتدایی 98-99

اخذ رتبه بندی شرکت

شرایط ضروری برای رتبه بندی شرکت ها

اولین شرط جهت اخذ رتبه توسط سازمان مدیریت برنامه ریزی کشور نداشتن سوء پیشینه توسط شرکت ها می باشد و شرط عمومی دوم برای شرکت های تازه ثبت شده که که شرطی بسیار مهم و اساسی می باشد این است که مدیران این شرکت ها نباید در مشاغل دولتی مشغول به کار باشند. علاوه بر داشتن این دو شرط لازم است به چند شرط ضروری دیگر برای رتبه بندی شرکت ها اشاره کنیم. اگر به تازگی شرکت ثبت کرده اید و قصد دارید اقدام به رتبه بندی آن بکنید در ادامه این شروط را بخوانید.

مهمترین شروط لازم برای اخذ رتبه بندی شرکت

  • داشتن یک شرکت برای اخذ رتبه

  • از تعداد اعضای هیئت مدیره ی شرکت حداقل نیمی از آن ها باید دارای حداقل مدرک لیسانس باشند

  • یک مهندس که 7 سال سابقه ی رد شدن بیمه از یک شرکت دارای رتبه را داشته باشد در هیئت مدیره حضور داشته باشد.

  • دو مهندس با 3 سال سابقه ی کار و بیمه در این شرکت مشغول به کار شوند. ( در صورتی که هر دو مهندس در هیئت مدیره حضور داشته باشند این شرکت می تواند از طریق دو شاخه می تواند اقدام به رتبه بندی شرکت کند)

لازم است بدانید که در سازمان فنی استاندارد دو نوع شرکت برای رتبه بندی در نظر می گیرند؛ شرکت های مشاوره ای و شرکت های پیمانی. شرکت های پیمانی 11 رشته دارند و بر این اساس رتبه بندی می شوند.

رتبه بندی

رتبه بندی شرکت های پیمانی

شرکت های پیمانی به شرکت هایی اطلاق می شود که در امور عملیاتی و اجرایی و پروژه های عمرانی فعال هستند و به دنبال ساخت و ساز و اجرای قراردادها می باشند.

رتبه بندی شرکت های پیمانی به این صورت است که رتبه های یک تا پنج به رتبه بندی شرکت ها اختصاص داده می شود. شرکتی که دارای رتبه ی 1 می باشد بهترین رتبه و شرکتی که دارای رتبه ی 5 می باشد ضعیف ترین رتبه را دارا است.

نکته ی حائز اهمیت این است که شرکت هایی که دارای رتبه ی یک می باشند باز هم وضعیت و شرایط بهتری را نسبت به شرکت هایی دارند که اصلا در این رتبه بندی قرار ندارند.

این نکته را در نظر داشته باشید که در رتبه بندی شرکت ها علاوه بر سرمایه و امکانات شرکت، سابقه ی کاری شرکت و همچنین متخصص بودن و رزومه ی علمی نیروی انسانی نیز از اهمیت ویژه ای برخوردار است.

اما در ادامه ی این مطلب رشته هایی را برای شما معرفی کرده ایم که شرکت های پیمانی می توانند در این زمینه ها اقدام به رتبه بندی کنند.

  1. ساختمان
  2. راه و ترابری
  3. صنعت و معدن
  4. تاسیسات و تجهیزات
  5. کشاورزی
  6. آب
  7. مرمت آثار باستانی
  8. کاوش های زمینی
  9. ارتباطات
  10. نفت و گاز
  11. نیرو

رتبه بندی شرکت های مشاوره ای

بر خلاف شرکت های پیمانی که در حوزه ی اجرای پروژه های عمرانی فعالیت دارند، شرکت های مشاوره ای به صورت مهندسی، حقوقی و مدیریتی در زمینه ی ارائه ی خدمات و راه کارها در رشته های مختلف و در حیطه ی تخصصی خود فعالیت می کنند. عمده فعالیت این شرکت ها در زمینه ی اتصال کارفرما به پیمانکاران می باشد

شرکت های مشاوره ای در 3 گرید رتبه بندی می شوند. در این نوع شرکت ها رتبه 1 همانند شرکت های پیمانی به شرکتی اختصاص داده می شود که بهترین شرایط را نسبت به شرکت های دیگر دارد و گرید 3 به ضعیف ترین شرکت اطلاق می شود.

برای رتبه بندی شرکت های مشاوره ای علاوه بر رزومه ی قوی نیروی انسانی و سابقه ی کاری شرکت مورد نظر، امکانات فنی شرکت از قبیل امکانات نرم افزاری و سخت افزاری بسیار دخیل می باشد.

رشته های مورد نظر در رتبه بندی شرکت های مشاوره ای به صورت زیر می باشد؛

  1. رشته شهرسازی و معماری
  2. رشته راه و ترابری
  3. رشته مهندسی آب
  4. رشته مطالعات کشاورزان
  5. رشته مخابرات
  6. رشته انرژی
  7. رشته معدن
  8. رشته صنعت
  9. رشته نفت و گاز

راه های ارتقاء رتبه در رتبه بندی شرکت ها

راه های ارتقاء رتبه در رتبه بندی شرکت های پیمانی و مشاوره ای متفاوت می باشد، به این صورت که برای اینکه رتبه ی شرکت پیمان کاری را از 5 به 1 ارتقا داد نیاز است که پروژه های انجام شده توسط شرکت مورد نظر در 15 سال گذشته به صورت ریالی توسط شرکت فنی و مهندسی مورد بررسی قرار می گیرد و اگر امتیاز مورد نظر برای ارتقای رتبه را کسب کرد و اظهارنامه ی مالیاتی مورد نظر را داشته باشد می تواند رتبه ی خود را از 5 به رتبه های بالاتر ارتقا دهد.

برای ارتقای رتبه ی شرکت از 3 به 1 در شرکت های مشاوره ای علاوه بر بررسی پروژه های انجام شده توسط شرکت مورد نظر در 15 سال گذشته به صورت ریالی و داشتن اظهارنامه ی مالیاتی همانند شرکت پیمانی، تمامی امکانات فنی و نرم افزاری شرکت مورد بررسی قرار می گیرد.

مدارک مورد نظر برای رتبه بندی

فواید رتبه بندی شرکت ها

اگر فکر می کنید رتبه بندی هیچ مزیتی ندارد، باید به شما بگوییم که به شدت در اشتباه هستید زیرا رتبه بندی شرکت ها فواید بسیاری دارد که در این قسمت از این مقاله می توانید با این فواید آشنا شوید؛

  1. اگر شرکت ها قصد دارند که با شرکت های دولتی قرارداد ببندند نیاز است که رتبه داشته باشند، زیرا شرکت ها و مراکز دولتی قادر نیستند با شرکت هایی که رتبه ندارند قرار داد عقد کنند.
  2. فرد یا نهادی که قصد سرمایه گذاری دارد لازم است با رتبه بندی شرکت مورد نظر آشنا شود تا از توان علمی و مالی آن شرکت خبر دار شود و بهترین شرکت را برای سرمایه ی خود انتخاب کند.
  3. شرکت های پیمانی که قصد شرکت در مناقصات دولتی را دارند حتما باید گواهینامه صلاحیت ( یا همان رتبه بندی ) را داشته باشند.

مدارک مورد نظر برای رتبه بندی

اگر به تازگی شرکتی در تخصصی خاص را ثبت کرده اید و برای اثبات صلاحیت و توان شرکت خود می خواهید اقدام به رتبه بندی آن کنید ولی نمی دانید چه مدارکی برای این کار مورد نیاز است نگران نباشید. ما در این قسمت این مدارک را به شما معرفی خواهیم کرد.

  • آخرین اساسنامه شرکت
  • آخرین اظهارنامه ثبتی شرکت ( 2 برگه )
  • آخرین اظهارنامه مالیاتی که دارایی تایید کرده است
  • کپی سند مالکیت یا اجاره نامه ی رسمی دفتر شرکت و کد رهگیری
  • آخرین صورتجلسه مجمع عمومی که بیانگر 100% صاحبان سهام و میزان سهام هر یک از سهامداران
  • رونوشت اسناد و مدارک ثبتی شرکت بعلاوه کلیه روزنامه ‌های رسمی اعم از آگهی تاسیس و آگهی های تغییرات برابر اصل شده
  • اصل مدرک و یا کپی برابر اصل مدارک تحصیلی، پرینت گواهی تامین اجتماعی و سوابق بیمه مهندسان شاغل در شرکت
  • کپی شناسنامه، کپی کارت ملی، کپی کارت پایان خدمت اعضای هیئت مدیره

لازم به ذکر است که اگر شرکت شما در گذشته دارای رتبه بوده است لازم است که اصل گواهی رتبه بندی به سازمان مورد نظر ارائه گردد.

درب اتوماتیک
کاشت مو
تشریفات مجالس
نمونه سوالات استخدامی بانک
اقدام پژوهی

رتبه بندی

طلاق توافقی